1/1

Birgittas trädgård är en småskalig ekologisk grönsaksodling. Vi följer etik och principer hämtade från permakultur. Fokus ligger på att skapa bördig och hälsosam jord som kan producera mat och ekosystemtjänster på en och samma gång. Detta är något vi tror även ger den bästa smaken, näringsvärdet och kvalitén på grönsakerna och allt annat som vi producerar. Jorden har tidigare brukats av torpare som bodde här under 18- och 1900-talet. Vi känner oss som en viktig del i den traditionen och vill på ett modernt sätt ta oss an den kultur och en bit av den jord som tyvärr står i förfall runt om i Sverige idag.

 

Birgittas trädgård är döpt efter Alexanders mamma och en rad olika grönsaker växer här under alla säsonger, vår, sommar, höst och vinter. Genom att använda växter som klarar av den hårda vinterkylan, kan Birgittas trädgård erbjuda söta och friska bladsallader under nästa hela året.

Du kan köpa KRAV-märkta grönsaker från Birgittas trädgård genom att beställa våra grönsakslådor. Du kan även köpa våra grönsaker genom REKO-ringarna i Nyköping, på Bondens Nära (Hellmans i Nyköping), på Bondens egen marknad på Södermalm i Stockholm, eller genom Rheum. Du kan aven kontakta oss här.

Photo copyright by Ann-Christine Jansson / www.jansson-photography.com

© 2019 by Birgittas trädgård. Proudly created with Wix.com

Photo copyright by Ann-Christine Jansson / www.jansson-photography.com